Informatie Maskarade Toneel

Maskarade is opgericht uit een lang gekoesterde wens in januari 2000. Na jaren achter de schermen van allerlei producties geholpen te hebben was de tijd rijp om zelf te gaan starten. Anja Smit-Quist is de motor achter de groep en ze wordt bijgestaan door Wendy Smit, haar dochter. Dit duo begon heel enthousiast in het Luxor, aan de v/d Horststraat, op zaterdagochtend met kinderen van 12 t/m 17 jaar. Al gauw was er een ledenstop want de groep was binnen een paar weken met 24 kinderen wel erg groot. De kinderen hadden het reuze naar hun zin en de opzet van Maskarade bleek een geslaagde formule te zijn.

De opzet van Maskarade is dat de kinderen al spelende wijs leren hun emotie te laten tonen. In ieder mens zit wel een acteur maar in de loop naar volwassenheid wordt dit diep weggestopt. We durven dan niet meer, of we vinden het gek! Maskarade laat de kinderen zien dat we dagelijks toneel zien om ons heen. En als je goed kijkt dan kan je elke avond een toneelstukje opvoeren van de dagelijkse dingen.

Er wordt les gegeven hoe je dit het beste aan het publiek kan laten zien. Met oefeningen proberen we verlegenheid weg te halen, want als ze binnen zijn is alles normaal en niemand doet gek. 

want gek doen is normaal!

‚ÄčHet blijkt dat er na een tijdje dit inderdaad als verlossend wordt ervaren en dan kunnen we echt aan de slag. Een typetje spelen die precies het tegenbeeld van jou is blijkt best moeilijk te zijn. Ook de kritieken die de medespelers geven ga je positief ervaren. Want er zijn nooit negatieve kritieken!